Procesoperator Fabriek

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als procesoperator, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze gids leggen we uit wat het betekent om een procesoperator te zijn en hoe je er een kunt worden.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat een procesoperator precies doet. Als we het over een procesoperator hebben dan is diegene verantwoordelijk voor het bewaken en bijsturen van het gehele productieproces. Dit omvat het monitoren van de fabriek en ervoor zorg dragen dat alles soepel verloopt (denk aan destillatietorens, generatoren, machines, installaties enz). Daarnaast zijn procesoperators vaak ook verantwoordelijk voor het oplossen van technische problemen en het nemen van beslissingen om het proces te verbeteren.

Beschrijft dit jouw professionele profiel? Solliciteer dan op een van de onderstaande vacatures die bij jou passen!
Wil je toch iets meer weten over de functie(s) van een Procesoperator, lees dan verder! 

Gerelateerde vacatures

Niet gevonden waar je naar zoekt?

Waarschijnlijk kunnen wij je verder helpen. Laat hieronder je gegevens achter voor open sollicitatie.
Wij komen zo snel mogelijk terug op je aanvraag.

EVA Recruitment verzamelt als verantwoordelijke in de zin van de AVG, de door jou verstrekte persoonlijke gegevens en gebruikt deze om de sollicitatie te verwerken en jou te koppelen aan één of meerdere vacatures. We bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan EVA Recruitment op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken. Meer informatie vind je in het Privacy Statement van EVA Recruitment.

Er zijn verschillende soorten procesoperators, elk met hun eigen unieke specialisatie en verantwoordelijkheden.
Hieronder vind je een kort overzicht van de meest voorkomende soorten procesoperators.

Chemisch procesoperator
Een chemisch procesoperator is verantwoordelijk voor het bewaken en regelen van chemische processen in de productie van chemische producten. Dit kan onder meer omvatten: het mengen van grondstoffen, reacties monitoren, en productkwaliteit controleren. Hierbij heb je vaak te maken met destilleren en reactoren.
Bekijk vacatures >

Petrochemisch procesoperator
Een petrochemisch procesoperator is verantwoordelijk voor het bewaken en regelen van petrochemische processen in de productie van petrochemische producten (denk aan ruwe aardolie, benzine, nafta, gasolie, lng en verdere afvaardigingen van ruwe aardolie). Dit kan onder meer omvatten: het mengen van grondstoffen, reacties monitoren, en productkwaliteit controleren. Je hebt te maken met reactoren en destillatietorens. Bij de meer complexe processen werk je als procesoperator met de zogenoemde ‘krakers’.
Bekijk vacatures >

Energie procesoperator
Een procesoperator in de energiebranche is verantwoordelijk voor het bewaken en regelen van de processen in energiecentrales en andere faciliteiten waar energie wordt opgewekt (bijvoorbeeld afval- en recycling installaties) Deze processen omvatten het opwekken van elektriciteit en het produceren van stoom of warm water, afhankelijk van het type faciliteit.
Bekijk vacatures >

Farmaceutisch procesoperator
Een farmaceutisch procesoperator is verantwoordelijk voor het bewaken en regelen van processen in de productie van geneesmiddelen. Dit kan onder meer omvatten: het mengen van ingrediënten, het regelen van reacties, en het zorgen voor een hoge productkwaliteit.

Voedingsmiddelen procesoperator
Een voedingsmiddelen procesoperator is verantwoordelijk voor het bewaken en regelen van processen in de productie van voedingsmiddelen. Dit kan onder meer omvatten: het mengen van ingrediënten, het regelen van temperaturen, en het zorgen voor een veilig productieproces.
Bekijk vacatures >

Waterzuiveringsprocesoperator
Een waterzuiveringsprocesoperator is verantwoordelijk voor het bewaken en regelen van processen in de productie van schoon drinkwater. Dit kan onder meer omvatten: het controleren van het waterkwaliteit, het regelen van de zuiveringsprocessen, en het zorgen voor de veiligheid van het drinkwater.

Verladingsoperator
Een verladingsoperator laadt en lost vloeibare (gevaarlijke) producten. Dit kan op een (tank op- en overslag) terminal zijn, maar ook in een fabriek waarbij ze (land) tanks hebben staan en steigers, rails of weegbruggen waarbij de vervoersmiddelen zich kunnen stationeren. De verladingsoperator werkt vaak met laadarmen of slangen en koppelstukken zodat het product (ruwe aardolie, chemicaliën, benzine, diesel of plantaardige producten zoals zonnebloemolie, palmolie of vetten).
Bekijk vacatures >

Machineoperator
Een machineoperator wordt ook wel eens een procesoperator genoemd, maar daardoor is er soms een verwarring met de andere soorten procesoperators. Een machine operator is verantwoordelijk voor de voortgang van een machine. Die mag er vaak ook klein onderhoud aan verrichten en zorgt er verder voor dat de machine juist is ingesteld en controleert daarbij de voortgang. De meest voorkomende branches voor machine operators zijn de voedingsmiddelen (food) industrie en de verpakkingsindustrie.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als procesoperator, dan is onze landingspagina de perfecte plek om te beginnen. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare vacatures voor procesoperators, inclusief informatie over de vereisten en verantwoordelijkheden van elke functie. Of je nu net begint of al ervaring hebt in de industrie, er is altijd wel een geschikte vacature voor jou.

Onze missie is om jou te helpen bij het vinden van een baan die aansluit bij jouw vaardigheden en interesses. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of meer informatie wilt over de verschillende soorten procesoperators en de beschikbare vacatures.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?